Apple (ID) Hesabı Silme

blackcemre

Admin
Yönetici
Yetkili
22 Ağu 2018
228
5
18
Telefon İşletim Sis.
iOS
Telefon Modeli
iPhone X
#1
Apple, şirketle paylaştığınız verilerde değişiklik yapmanızı sağlayan yeni bir Veri ve Gizlilik portalı oluşturdu. Ayrıca Apple kimliğinizi ve ilişkili verilerinizi silmenizi de sağlar. Apple ID'nizi devre dışı bırakmak, yetkilendirmek, farklı cihazlarda oturum açmak ve Apple kimliğinizi silmek için aşağıdaki adımları izleyin:

Apple Kimliğini Kaldırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Eğer Apple kimliğinizi silmeye karar verdiyseniz şunları aklınızda tutun:
  • Hesabınızı silmek geri çeviremeyeceğiniz bir işlemdir ve gelecekte hesap içindeki verileri tekrar alamazsınız.
  • Fotoğraflar, videolar ve diğer dökümanlarınız kalıcı olarak silinecektir.

Apple’ın verilerini ve gizlilik portalı kullanarak hesabınızı nasıl silebilirim?
  • Apple'ın Data ve Gizlilik portalını privacy.apple.com adresinden ziyaret edin .
  • Apple kimliğiniz ile giriş yapınız.
  • İstenirse, iki faktörlü kimlik doğrulama kodunu girin.
  • Devam et'i tıklayın .
  • Hesabınızı sil etiketli bölümün altındaki Başlayın'ı tıklayın.

  • Hesabınızın silinmesine ilişkin bilgileri gözden geçirin.
    • Apple, tüm silme isteklerini doğrulayacak ve işlemin tamamlanması yedi güne kadar sürebileceğini söylüyor.
  • Hesabınızı silmeden önce Apple'ın önerilen adımlarını izleyin (verilerinizi yedekleyin, cihazlardan çıkış yapın vb.).
  • Açılan menüyü kullanarak hesabınızı silmek için bir neden seçin.
  • Devam et'i tıklayın .
  • Hesabınızın silinmesiyle ilgili bilgileri gözden geçirin (tekrar).
  • Devam et'i tıklayın .
  • Silme Hüküm ve Koşullarını gözden geçirin ve koşulları okuyup kabul ettiğinizi onaylamak için kutuyu işaretleyin.
  • Devam et'i tıklayın .
  • Hesap durumu güncellemelerini almak için kullanılacak bir iletişim yöntemi seçin .
  • Devam et'i tıklayın .
  • Erişim kodunuzu yazın veya yazdırın .
    • Apple Desteği ile iletişim kurmanız gerekirse, kimliğinizi doğrulamak için kullanılacaktır.
    • Bu kod ayrıca hesap silme işlemini iptal etmek için de kullanılabilir.
  • Gerçekte yazdığınızı onaylamak için erişim kodunu girin .
  • Devam et'i tıklayın .
  • Hesabınızı ve ilişkili verilerinizi silmek için Hesabı sil 'i tıklayın .
  • Apple, hesabınızı silmeden önce doğrulama işlemini başlatır.
    • Hesabınız bu dönemde aktif kalacaktır.
    • Silme işleminin tamamlanması yedi güne kadar sürebilir.
Silmekte olduğunuz hesabı kullanarak Apple'ın Veri ve Gizlilik portalını ziyaret ederseniz, sitenin sağ tarafında, hesabınızın silinmekte olduğunu bilmenizi sağlayan bir bildirim görürsünüz.